Startpagina  Organisatie  Rond Kaaijk en Delft  Raadhuis  Contact
   
 Actueel
 Artikelen
 Foto's
 Genealogie
 Monumenten
 Wie, wat, waar?
 Links
Foto's en Video's

Tentoonstelling Scholen, 6 en 7 juni 2015


Jaardag 2014:Dorpgezicht Saenredam nu in raadhuis

Het is alsof meestervervalser Han van Meegeren zelf aan het werk is geweest. Het nageschilderde dorpsgezicht van Pieter Saenredam ziet er bedrieglijk echt uit. Inclusief oude uitstraling en houten paneel dat uit vervlogen eeuwen lijkt te stammen. Maar wie goed kijkt ziet rechts onderin de naam van de maker staan: Chris Mulder, met daarbij de toevoeging 'naar werk van P. Saenredam'.

Chris Mulder nam een foto van het schilderij als voorbeeld en schilderde het werk uiterst precies na. Als ondergrond gebruikte hij hout van 123 jaar oud dat afkomstig is uit de Odulphuskerk. Het gaat om een stuk van een oude kerkbank die Mulder mee mocht nemen toen hij er als timmerman aan de slag was. Om het schilderij, dat dezelfde afmetingen heeft als het origineel een oude uitstraling te geven spoot hij een laklaag over de voorstelling heen. Het resultaat is verbluffend goed.

Mulder, die van beroep offsetdrukker was, heeft al dertig jaar schilderen als hobby. "Ik maak vooral het werk van anderen na.

Mulder is een bewonderaar van Saenredam, maar is toch vooral liefhebber van Claude Monet, van wie hij veel schilderijen namaakte.


Tentoonstelling tijdens Open monumentendag 2012:

Jaardag 2012:

Jaardagen 2008 t/m 2011 (filmpje):