Startpagina  Organisatie  Periodiek  Raadhuis  Contact
>
   
 Actueel
 Agenda
 Trouwen?
 Genealogie
 Monumenten
 Links


Lichtjesavond is een sfeervolle herinneringsavond
Op vrijdag 27 oktober as. om 19 uur organiseert het Historisch Genootschap Assendelft Lichtjesavond op de begraafplaats achter het Raadhuis.
 
‘Ik brand een kaarsje ter herinnering aan jou’.
 
Als de dagen korter worden en de avonden langer, overdenken we het afgelopen jaar. Herinneren we ons de mooie momenten maar ook de minder leuke gebeurtenissen, zoals dierbaren die ons ontvallen zijn. Het ritueel van Lichtjesavond brengt je dichterbij jouw overleden partner, kind, familielid of vriend. Je staat stil bij degene die je verloren hebt en deelt herinneringen met elkaar. Tijdens Lichtjesavond is de begraafplaats omringd door kaarsjes, verlichting en passende muziek.
 
Iedereen mag een kaarsje branden. Een kaarsje branden is een teken van licht, een teken van hoop en ook een moment om stil te zijn en aan iemand te denken. De vrijwilligers plaatsen kaarsjes op de graven. Je kan ook een persoonlijk lichtje maken door een kaarsenzak te kopen, deze voorzien van een persoonlijke tekening, tekst of gedicht om het vervolgens vrijdagavond zelf te plaatsen.
 

De kaarsenzakken zijn iedere dinsdagmiddag (14 tot 15 uur) in het Raadhuis of op donderdagavond 26 oktober (18 tot 19 uur) voor de entree te koop voor € 2,50. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, maar wilt u wel een persoonlijke kaarsenzak, laat dit ons dan weten via een persoonlijk bericht (DM of messenger) of mail naar: info@historischgenootschapassendelft.nl

Datum      : vrijdag 27 oktober 2023
Tijd             : 19.00 uur
Locatie      : begraafplaats van de Hervormde Kerk
Adres         : Dorpsstraat 368 in Assendelft
 
De Lichtjesavond wordt verzorgd door vrijwilligers van het Raadhuis en het Historisch Genootschap Assendelft. Met de aanschaf van een kaarsenzak ondersteunt u HGA in de kosten zodat wij dit ieder jaar kunnen blijven organiseren.
Foto: Dirk Jongejans